Tijd voor een goed plan

Na ervaring als ontwerper en tekenaar te hebben opgedaan bij verschillende architectenburo's (waaronder: de architecten Cie. en VDVDV ontwerpers) werd het in 2010 tijd om voor mezelf te beginnen. Sinds oktober van dat jaar ben ik werkzaam als zelfstandig architect, vormgever, initiator, docent en omgevingsverbeteraar. Sinds september 2015 gecertiviceerd voor het succesvol afronden van de CLIM-CAP Pilot op de Wageningen Academy. Competenties voor duurzame stadsontwikkeling voor Climate Adaptation in Construction, Architecture and Planning.

De werkwijze van URBANACTS kenmerkt zich door de onconventionele aanpak. Het programma, de vraag, de context; alles wordt binnenstebuiten gekeerd voordat er ontworpen wordt. Helderheid staat hierbij voorop. De kunst van het nioetsdoen is één van de werkende criteria. Bestaande kwaliteit ontdekken en verbeteren!

Workshop Architectuur op scholengemeenschap de Heemlanden in Houten. Leerlingen uit 2 havo hebben tijdens Artoday een verbetering voor de bestaande Droomcirkel ontworpen. Eervolle vermelding prijsvraag Roermond. vorderingen Tijdelijk videopaviljoen tijdens de Sonsbeek kunstmanifestatie. Luchtig. PMQ building Hong Kong. Housing for the creatives. Woningen toevoegen aan een interessante herbestemmingslocatie te Hong Kong. Het PMQ building is getransformeerd van woningen voor getrouwde politie medewerkers via leegstand naar een ruimte voor locale vormgevers. De toegevoegde woningen kunnen deze huisvesten. HKA bouwbord Visie voor gezinsappartementen in Rotterdam. Samen met Claire Oude Aarninkhof, Peter van de West en Julia Leitmeyer. de groentebakken van Roofgarden staan nu op de terrassen van Nisantasi en Koi op het Gele Rijdersplein.
Project samen met Annemarie van Velzen (Kweekland)
Samenwerking met Seinpost adviesbureau voor planologie en stedenbouw. Smetiusstraat en de Bloemerstraat als nieuwe poort van het NS station naar de binnenstad van Nijmegen. de groentebakken van Roofgarden staan nu op de terrassen van Nisantasi en Koi op het Gele Rijdersplein.
Project samen met Annemarie van Velzen (Kweekland)
gaafste project sinds tijden! samen met opdrachtgever Arjan Vroom ter plekke gebouwd, zonder schets, zonder plan.
Building Wild!!
deelname kunstproject Mark Kramer
www.bookshelves.com
voorstel muurschildering Arnhem ook met de persoonlijke aanpassingen van de opdrachtgevers blijft het een mooie winst in het straatbeeld Afstudeeronderzoek uit 2008 naar de conditie van de consumptieve binnenstad. De voorspelling komt al aardig in de buurt ;) latjes, schroeven, lijm en plastic! Buiding Wild! Nu met bouwmakkers: Willem, Kristof en Peer dome op de Roofgarden KEET excursie en workshop
Samen Werken Aan Gelderland
(met: Willem Jakobs)
26-09-2014 KEET
schilder workshop met tandartsenpraktijk IJsselstate
(met: Willem Jakobs)
Na 3 jaar veel plezier te hebben gehad van de oude site (Joost van Swieten) is hier de nieuwe wederom vormgegeven door Joost van Swieten en gebouwd door Roy Kroeze.